RÓLUNK

Sokat lehet hallani a globális felmelegedésről, a környezetre és emberre gyakorolt káros hatásáról, valamint e veszély leállításának szükségességéről. A globális felmelegedés közvetlen okai között szerepel a légkör megnövekedett szén-dioxid koncentrációjának üvegházhatása. Emiatt nemzetközi és nemzeti szinten elindult egy olyan folyamat, amelynek célja a szén-dioxid kibocsátásának csökkentése. Ebből kifolyólag előtérbe kerül az alternatív megújuló energiaforrások lehetséges felhasználása.

Az EU energetikai stratégiájaként is ismert, hogy egyre jobban vissza kell fognunk a földgáz felhasználását, és helyette más környezetkímélő energiaforrást kell használnunk.

 

Magyarországon az áramtermelés, a (táv)fűtés és a melegvíz ellátás helyzete nagymértékben függ a földgázellátástól, amellyel ugyanis energia szempontjából kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk Oroszországgal és más szállító országgal szemben. E helyzet javításához szükségessé vált más, helyi energiaforrás kiaknázása.

Közismert tény, hogy Magyarország termálvíz szempontjából nagyhatalom. Óriási termálforrások vannak többek között az Alföldön és a Kisalföldön. A termálvíz minősége is kiváló, több vidéken 90-110 Celsius fokos termálvíz található, amellyel új technológiai eljárásokkal ugyanolyan minőségű hőt tudunk előállítani kedvezőbb áron, mint a földgázból. Felméréseink és számításaink alapján bebizonyosodik, hogy üzleti és környezetvédelmi szemszögből egyaránt érdemes elindítani a geotermális beruházásokat Magyarországon.

 

A Geotherm Hungary Kft. célkitűzése, hogy a geotermális energia által kínált lehetőségeket kihasználva mihamarabb egy új, környezetbarát energiaforrás felhasználását biztosítsuk Magyarországon is, így például Mosonmagyaróvár területén.

Társaságunk kifejezetten a geotermális projekt technológiájának szakmai kérdéseivel, a geotermális projektek műszaki, jogi és pénzügyi megvalósíthatóságával foglalkozik.